Recipe: Perfect Erwtensoep
Erwtensoep. Erwtensoep: oer-Hollandse soep van erwten, met prei, knolselderij, schouderkarbonade en rookworst. Binnen één uur staat deze klassieker op tafel. Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonades, klaar in ca.
With the colder weather in the Netherlands in December the very famous and traditional peasoup will be served multiple times. It is made with dried split. Erwtensoep is in Nederland vooral bekend als snert. You can cook Erwtensoep using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Erwtensoep
- It's of kacang polong kering.
- It's of buah bawang bombai.
- It's of batang seledri besar.
- You need of batang daun bawang besar.
- You need of buah wortel.
- It's of lembar bay leaf.
- You need of sendok teh merica bubuk.
- You need of sendok teh garam.
- You need of daging, untuk bagian daging dan jenis nya sesuai selera.
- It's of air.
Elk land kent wel zijn eigen erwtensoep recept. Maar er zijn wel grote verschillen met de echte Hollandse erwtensoep. Thick and hearty Erwtensoep is a savoury delight. This smoky bowl of Dutch-style split pea soup is so comforting, just like a warm hug from Grandma on a cold winter's day. · Erwtensoep: oer-Hollandse soep van erwten, met prei, knolselderij, schouderkarbonade en Er gaat geen winter voorbij zonder erwtensoep op tafel!
Erwtensoep step by step
- Siapkan kacang polong, untuk kacang polong pastikan beli yang kering dan sudah terbelah tanpa kulit. Kemudian cuci bersih dan rendam dengan air kira-kira 15 menit. Lalu siapkan panci beri 2 liter air, lalu rebus bersama dengan daging, rebus sampai mendidih..
- Kemudian siapkan seledri, bawang bombai, wortel dan daun bawang. Lalu potong kotak-kotak semua sayuran ukuran kecil..
- Kemudian buang air rendaman kacang, angkat daging dari air rebusan dan sisihkan, lalu masukan kacang polong kedalam air rebusan daging, dan masukan juga potongan sayuran nya, lalu tambahkan bay leaf. Masak sampai kacang dan sayuran hancur, gunakan api sedang dan sesekali di aduk-aduk agar cepat hancur dan mengental..
- Setelah kacang dan sayuran benar-benar hancur merata dan mengental, masukan garam dan merica aduk rata, koreksi rasa, bisa di tambah garam dan merica jika perlu, atau jika suka sosis bisa di tambhakan juga kedalam rebusan sup ini. Setelah di rasa cukup matikan api. Taruh sup dalam piring atau mangkuk,beri isiran daging dan sajikan..
Maar hoe maak je deze oer-Hollandse soep nou zelf? Erwtensoep is een soep gemaakt van spliterwten. De benaming snert wordt gebruikt voor de in Nederland gebruikelijke variant van deze soep, die doorgaans 's winters gegeten wordt en zo dik is dat deze meer op pap dan op soep lijkt. Soep die is gemaakt van erwten heeft een lange geschiedenis. Wil je echte, traditionele erwtensoep maken?
Post a Comment for "Recipe: Perfect Erwtensoep"